Де я відшукав відповіді на всі питання в одному місці.

Started by Renewjeort, March 18, 2026, 09:42:33 AM

Previous topic - Next topic

Renewjeort

Нещодавно я випадково натрапив портал, котрий на перший погляд нагадував типовий інформаційний сайт. Ідеться про портал Retro і працює на https://retro.ua/.

Відкривши головну сторінку, мені відкрився доволі несподіваний набір тем: матеріали про молодик і повний місяць, правила пунктуації в українській мові, поради, коли робити тест на вагітність, дати державних свят і навіть анонси розпродажів на кшталт "Чорної п'ятниці". Справжній інформаційний коктейль!

Я зацікавився, і вирішив погортати сайт. Як виявилося, що на сайті представлено безліч статей на побутові та освітні сюжети: як-от медичні рекомендації до описів звичаїв та граматики. Хоча сайт називається "Retro", публікації — це практичні матеріали, яка може стати в пригоді щодня.

Найбільше мені запам'яталася публікація про правила використання двокрапки — легко й просто викладені складні речі, де легко заплутатися після школи. Також взяв до уваги статтю з календарем свят у 2026 році. Підсумовую, ресурс показав себе корисним симбіозом календаря, енциклопедії та довідника, звідки реально дізнатися на багато коли, чому і як.